Kiš

unnamed (11)

Došao je red na nešto jednostavno i slano.  Ja volim da pravim kiš u raznim varijantama u zavisnosti od toga koje je doba godine kada ga pravim.  Uvek bude u osnovi sir, ali ponekad u kombinaciji sa blitvom, sremušem ili raznim povrćem, a ponekad pravim i malo zasitniju varijantu kao što je ova sa domaćom slaninom. 😉

Ovo je za one drage drugare koji misle da ne umeju da naprave ništa, jer ovo je još jedna od onih stvari koja ne može da ne uspe. 🙂

Recept:

Testo

200 gr mekog brašna tipa 400

100 gr putera

malo soli

70 ml vode

Fil

500 gr sitnog sira

2-3 jaja

so (u zavisnosti od toga koliko je slan sir koji koristite) i ostali začini (u ovom slučaju biber i origano)

200 gr sitno iseckane slanine

dve sveže paprika (iseckane)

2-3 češnja sitno iseckanog belog luka

čeri paradajz isečen na polovine i masline

U brašno dodajte so i isečen hladan puter. Umesite dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte vodu i umesite glatko testo. Razvijte ga na brašnu i položite u nepodmazan pleh (modlu ili u to u čemu ga pečete), podignite ivice i izbušite viljuškom.

unnamedunnamed (1)

Fil pravite tako što bukvalno samo izmešate sve sastojke (osim paradajza i maslina) da se lepo sjedine. Ulijte fil preko testa u modlu i odozgo ređajte čeri paradajz (koji ste presekli na polovine) i masline.

unnamed (2) unnamed (3)unnamed (6)

Pecite na 200 – 220 dok ne porumeni (oko 15-20 minuta).

unnamed (5)

Ostavite da se ohladi i jedite uz svežu salatu.

unnamed (10)

Slobodno improvizujte sa filom i u osnovnu smesu od jaja i sira dodajte sve ono što vi volite.

unnamed (7)

Advertisements

6 thoughts on “Kiš

  1. Renata 08/06/2015 u 9:34 am Reply

    Divnooo,ovo moram probati sto pre 🙂

    Sviđa mi se

    • Nela 09/06/2015 u 4:07 pm Reply

      Obavezno javite kako Vam se dopalo.:)

      Sviđa mi se

  2. okeriumbra 08/06/2015 u 1:49 pm Reply

    idealan za leto:-)
    poz.M.

    Sviđa mi se

  3. Gabi 17/06/2015 u 10:21 pm Reply

    sjajan recept 🙂

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: