Suve kajsije punjene marcipanom

unnamed (5)

Jedan brzi recept, bez pečenja, bez glutena, a sa puno ukusa! Nećete se grejati uz rernu, ali skuvajte obavezno belo vino, poslužite ga uz ove divne kajsije i ugrejaćete se.

Recept

Sastojci:

200 gr suvih kajsija

100 gr marcipana (ukoliko sami pravite marcipan, pogledajte kako na https://lamarinella.wordpress.com/2015/06/16/galete-sa-breskvama-visnjama-i-marcipanom/)

100 gr čokolade sa što većim postotkom kakaoa

80 gr seckanih pečenih badema

Najpre stavite bademe u rernu i prosušite ih na oko 100 stepeni. Dok se bademi suše/peku, svaku kajsiju presecite na dva dela uzdužno, ali tako da jednim krajem ipak ostaju spojene. Kada ste ih sve  razdvojili, punite ih komadićima marcipana (na mestu gde je nekada bila koštica dok kajsija nije bila suva). Marcipan možete seći u trenutku punjenja zato što će svaka kajsija biti verovatno različite veličine, pa prilagodite veličinu punjenja kajsijama. Dobro je što su suve kajsije meke i lako se oblikuju kada se napune. Ponovo spojite kajsije i prilepite ivice, videćete da ide vrlo lako, kao plastelin.

Bademe izvadite iz rerne i krupno ih sameljite u secku, da ostane i komadića za grickanje.

unnamed (4)

Otopite na pari čokoladu i svaku kajsiju umočite najpre  do pola u topljenu čokoladu i odmah zatim u bademe. Slažite kajsije na papir za pečenje, tako ćete ih posle  lako odlepiti.

I to je to! Lakoća! 🙂

unnamed

Advertisements

One thought on “Suve kajsije punjene marcipanom

  1. […] Blog – la marinella:  Suve kajsije punjene marcipanom (12.10.2015) […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: