Pica (testo za picu)

unnamed (1)

Pizza time!

Najdraži recept za testo za picu delim sa vama na molbu mnogih drugara. Složićete se da je najvažniji deo pice testo, pa u skladu sa tim meni je ponekad apsoulutno svejedno da li su odozgo standardno sir i šunka ili samo paradajz sok, začini…

unnamed (3)

Recept

Sastojci za jednu picu:

280 gr mekog brašna tipa 400

pola kocke svežeg kvasca

kašičica šećera

kašičica soli

malo mlakog  mleka (šoljica kafe)

pola šoljice ulja (može i maslinovog ukoliko pravite mediteransku varijantu)

+ mlake vode

unnamed (4)

U činiju stavite brašno i napravite u njemu rupu. U tu rupu izmrvite svež kvasac. Pospite kvasac šećerom i prelijte mlakim mlekom.

unnamed (17)

Na obode brašna, oko rupe sa mlekom, sipajte so. Pustite da kvasac da nadođe i potom počnite sa mešenjem.

unnamed (16)

Dodajte ulje i malo po malo vode dok ne umesite lepu jufkicu testa.

unnamed (15)

Stavite jufkicu na podmazan pleh ili papir za pečenje, prekrijte krpom i ostavite na toplom da testo naraste (oko pola sata).

unnamed (14)

Kada je testo naraslo, razvaljajte ga oklagijom. Možete obrnuti tepsiju i praviti okruglo testo.

unnamed (9) unnamed (8)

A možete i u tepsiji razvaljati redovno testo u obliku tepsije.

unnamed (13)

Na ivice testa možete staviti susam (u zavisnosti od toga kakvu pravite i sa čim vam se najviše slaže)

unnamed (1)

Ja uvek prvo stavim paradajz sok koji začinim začinima (bosiljkom, origanom, solju), a zatim odozgo ređam ono što nam se tog dana najviše jede.

Picu pečete na 200 stepeni 20-tak minuta (u zavisnosti od debljine testa i vaše rerne).

unnamed (7)

Osim redovne pice,

unnamed

opcije su i

  1. Slanina, crveni luk, dimljeni sir (mamurluk pica:))
  2. Tikvice, patlidžan, crni luk, beli luk, čeri paradajz, paprika, masline, feta sir, trapist i odozgo, kada je pica pečena, sveža rukola koju preljem maslinovim uljemunnamed (18)unnamed (10)
  3. Vrlo često pravim picu pola/pola. Na jednu polovinu stavim redovne sastojke, a na drugu više svežeg povrća, feta sir (koji ja više volim) i, kada je pica pečena, sušeni paradajz.    unnamed (12) unnamed (11) unnamed (2)
  4. Samo feta sir i beli luk po paradjz soku od svežeg paradajza su takođe preukusna opcija

Testo je toliko ukusno da su mogućnosti brojne.

unnamed (5)

Advertisements

One thought on “Pica (testo za picu)

  1. nencyrose 08/11/2015 u 9:15 am Reply

    Hvala sto si podelila sa nama 🙂

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: