Čorba od bundeve

unnamed (15)

Ova nedelja je u našoj kući posvećena borbi protiv virusa raznim supama i čorbama.

Jedna od omiljenih nam je i čorba od bundeve (primetićete da i dalje ne odustajemo od bundeve u svim oblicima).

unnamed (13)

Pravim je u raznim varijantama, a ovo je jedna od njih.

unnamed (22)

Recept

Sastojci:

650 gr očišćene bundeve

1 praziluk

4 šargarepe

1 krompir (krompir nije obavezan, ali ja ga stavljam jer čorba bude kremastija)

parče djumbira (veličine manjeg oraha)

čen belog luka

maslinovo ulje, so, biber, kurkuma

+  rendani parmezan, bundevine semenke, žalfija i pavlaka za kuvanje

unnamed (19) unnamed

Na maslinovom ulju dinstajte iseckani praziluk i šargarepu.

unnamed (1)

Kada su omekšali, dodajte iseckane bundevu i krompir i zalijte litrom vode. Posolite i pobiberite po ukusu (ja sam stavila ravnu kašiku soli i 1/3 kašičice bibera).

unnamed (2)

Ostavite da se sve kuva na laganoj vatri dok bundeva i krompir ne budu gotovi. Desetak minuta pred kraj dodajte narendani djumbir i beli luk i pola kašičice kurkume.

unnamed (4)

Ostavite da se još malo kuva.

Kada je sve skuvano, uzmite štapni mikser i dobro sve  izblendajte dok ne dobijete kremastu masu.

unnamed (24)

Služite uz ono što najviše volite.

unnamed (12)unnamed (20)

To može biti i samo pavlaka za kuvanje,

unnamed (18)

 a možete dodati i narendanog parmezana, žalfije i bundevine semenke.

unnamed (3)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: