Čizkejk od bele čokolade sa prelivom od višanja

9c565c69-0ada-44ae-b66d-1fb2e8b425e6

Kao neko ko je lud za poslasticama od sira, ovu vam predlažem kao jednu od boljih. Recept sam napisala u originalu, a količinu šećera uvek sami možete da menjate, pogotovo ukoliko ne volite preslatke poslastice. U ovom slučaju bih ja smanjila kolčinu šećera, makar malo. Dovoljno je sladak zbog velike količine čokolade u kremi i keksa u podlozi. Svakako je divan.

f74a2662-21ba-470a-a76b-528342cd0d60

Recept

Sastojci

Za podlogu:

200 gr mlevene plazme

125 gr putera

Za kremu od sira:

450 gr sitnog sira, što neutralnijeg

400 gr bele čokolade

100 gr šećera (komotno možete smanjiti količinu,  biće dovoljno sladak svakako)

2 kašike vanilinog ekstrakta (dr Oetker)

2 jaja

prašak za pecivo

Za preliv:

200 gr očišenjih višanja (možete koristiti i jagode ili koje god voće volite/trenutno imate)

100 gr šećera (takođe možete smanjiti količinu šećera po ukusu)

dva štapića cimeta

1566498a-3f25-4b67-ac9d-9e4eaf4e6ede

Istopite puter i pomešajte ga sa mlevenim keksom. Razucite ovu masu po dnu modle i stavite u rernu na 10-tak minuta da se zapeče na 120 stepeni.

bda9b433-8b57-42eb-bcea-78359689c351

Izmutite sir, šećer i vanilin ekstrakt. Dodajte jaja i nastavite da mutite, ali nemojte da preterate kako se fil ne bi napunio vazduhom i pao pri pečenju (što će se svakako delimično desiti). Zatim dodajte prasak za pecivo i sve izmešajte.

1a67ceae-3384-4c29-b888-eb730e2d25ad

U ovaj fil spatulom umešajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari.

c6d862b9-335f-4e24-ac86-cc0d4cc16c44

Fil prospite po kori od keksa i pecite oko 45 minuta na 160 stepeni.

81e9bcb2-8c89-4bb5-a1a4-31a9d717e785

Kada je gotov, ugasite rernu i ostavite kolač da se hladi u rerni oko sat vremena.

1cd36c13-6726-4c09-a4f9-05ec72693997

Potom ga izvadite i ohladite ga u frižideru još jedan sat. Možete ga i domah jesti, ali je lepši kada se ohladi jer ukusi dodju više do izražaja.

522155b0-aba2-419c-80b1-e7b5092cb446

Preliv od višanja pravite tako što na laganoj vatri pomešate sve sastojke i kuvate dok se malko ne zgusne.

a404c4f8-f8a0-435c-b1f4-c6c7a254191c

Možete ga posle izblendati kao ja ovog puta, a možete ga i prelivati  sosom koji sadrži cele višnje.

a647cf6c-6f06-45fc-a763-0e396d815af7

Takođe, možete preliti ceo kolač, ali i pojedinačno svako parče koje poslužite.

1566498a-3f25-4b67-ac9d-9e4eaf4e6ede

Svi koji su ljubitelji čizkejkova sa filom koji se peče će sigurno uživati. 🙂

c7d0cffd-2748-441e-a385-e8ef8c67bf7d

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: