Kukuruzni hleb sa sušenim paradajzom

c3ecd5e4-78ec-4bdd-8f13-edee5f2d82dc

Ovaj hleb je namenjen pravim ljubiteljima kukuruznog ukusa. Nije tipičan vazdušast i izdašan hleb, ali ukoliko volite baš kukuruzne, ovaj je odličan.

727b6c6d-1b13-4708-ab6d-1cac3b30901c

Ovako kako ga ja pravim je namenjen za slane kombinacije, ali ukoliko hoćete da ga koristite i u slatke svrhe, slobodno izbacite paradajz, luk i origano, a postupak je isti.

3dd1cb19-1943-4c13-9e26-366619beb43e

Recept

Sastojci:

250 gr mekog brašna

250 gr kukuruznog brašna

vrećica suvog kvasca

pola praška za pecivo

kašičica soli

kašičica šećera

4 dcl  baš toplog mleka

5-6 sušenih paradajzova

2 manja čena belog luka

kašika origana

maslinovo ulje za premazivanje

7a900cd0-3ae2-4925-a5cc-536aa39a5bf2

Zagrejte mleko i u toplo mleko umešajte kvasac i šećer.

Odvojeno spojite sve suve sastojke i u njih uspite mleko sa kvascem i dobro promešajte kutlačom.

f01b7dd6-2e26-4e33-a3e6-688da6ff98e0

U to dodajte iseckani paradajz,narendan beli luk i origano i umesite testo.

b1e7aeb4-56c2-4e83-a242-fc60f596ac14 7b9bc562-a74e-4639-8830-c1d2650e7ba1

Ostavite na toplom sat vremena da se diže.

17c67cdd-62d3-4cec-b18a-8f696e4e6629

Kada se testo podiglo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu površinu i napravite jufku. Rukama utrljajte maslinovo ulje sa svih strana jufke.

27676ca4-765f-4833-95b0-aa58b291f710

Stavite u kalup i ostavite u rernu na 50 stepeni da se testo diže još oko pola sata. Potom pojačajte temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40-tak minuta. Kada je hleb gotov i još uvek topao, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi.

6326eefb-6a10-4998-b396-e4bd8d12a7bd

Secite ga hladnog i služite sa onim sa čim najviše volite.

lalala

U ovom slučaju to su buđavi sir i džem od crvenog luka sa čilijem.

0697585d-231b-41f2-b407-46868bbdbe03

Recept za domaći džem od crvenog luka ću uskoro postaviti na blog.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: