Izvrnuti kolač od narandži

1b9ab38b-2bb2-4814-aca3-4e1c129d8adf

Slatka mala izvrnuta torta. 🙂

345fd5d1-2611-4ccc-9f0b-f2fb429eefb9

Recept

Sastojci:

za kolač

4 jaja

90 gr belog šećera

2 kašičice ekstrakta vanile

120 gr brašna (60 gr tipa 400 + 60 gr tipa 500)

pola praška za pecivo

prstohvat soli

50 gr otopljenog putera

3 narandže

izrendana kora jedne narandže

za sirup

150 ml soka od narandže (oko 2 – 3 cedjene narandže)

40 gr šećera

3 kašike amareta

za kalup

4 – 5 kašika smeđeg šećera

2 kašike kokosovog putera

Isecite tri narandže na kolutove i odstranite im koru kao i što više onog belog dela ispod kore.

e938152d-06bd-4289-b623-7cc6e496086a

Podmažite pleh kokosovim puterom i prespite preko smeđim šećerom.

c6eb4bec-1a7c-4832-94ca-4d474521efc0 3d12e644-f130-43ad-862d-5a229e455fc8

Poslažite po dnu modle isečene kolutove narandže.

91894b92-0f5a-4493-9836-f52497e94668

U jednoj činiji pomešajte brašna, so i pzp.

U odvojenoj činiji izmutite jaja, šećer i ekstrakt vanile. Mutite oko 7 minuta dok jaja ne postanu svetla i vazdušasta.

9d4d5c85-6cb3-4a39-ba25-a37be437d4fc

U jaja dodavajte kašiku po kašiku smese od brašna i lagano spatulom mešajte.

639a1dee-4c29-402e-ba97-fc527627fbbe

Od ove gotove mase izdvojte par kašika testa i u tu manju količinu umešajte prohlađeni otopljeni puter. Na taj način ćete sprečiti da vam puter padne na dno smese. Potom manji deo smese vratite u veći i izmešajte spatulom. U to lagano dodajte rendanu koru narandže. Ovu smesu prelijte preko spremljnih narandži i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta.

82360905-882d-4c62-a80e-20b7161a55b0

Štapićem proverite da li ej testo pečeno.

Dok se testo peče, u šerpici skuvajte narandžin sok, šećer i amareto dok se šećer ne istopi (oko 5 minuta) i potom ostavite da se prohladi.

6f4d2670-8f31-4052-aac3-9e3841a660bb

Kada se kolač ispekao, izvadite ga iz rerne, odvojte nožem ivice od obruča modle i sklonite obruč. Stavite tacnu na vrh kolača i zajedno ih okrenite. Potom nežno odvojte i donji deo modle (koji sad stoji na vrhu) od kolača.

2c84cd78-949b-4ec4-9397-bdbdb0f67052

Još mlak kolač zalijte sirupom koji je takođe u međuvremenu postao mlak.

1b9ab38b-2bb2-4814-aca3-4e1c129d8adf

Radite to kašikom kako biste ravnomerno po celom kolaču naneli sirup i kako bi kolač bio jednako sočan na svakom delu.

 89683491-d044-41f2-9460-017ffa7fdd85 (1)

Ostavite kolač da se ohladi i potom ga možete služiti.

64f57a59-ce93-4ed1-9491-57c00640d4e4 (1)49d45446-aca1-4dcc-ab36-a4973ebc6d4c

Po tragovima koji ostaju ispod njega možete videti koliko je sočan.

39aea87b-c3a7-4123-879f-360c530a188a (1)b88f10c4-17e7-457f-b7b6-411122455b33

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: