Mafini sa komadićima čokolade

76f1cce8-024c-446c-8d90-df4d5382a2c2

Ovo su najukusniji i najsočniji mafini koje sam ikad probala i pravila.

f4d510fd-2021-479b-8c42-6d2fbe752298

Probala sam ih u izvedbi gdje Mirkov (https://www.facebook.com/gospodjamirkov/?fref=nf  http://gospodjamirkov.tumblr.com/ ), a potom sam imala sreću i da dobijem recept.

ed2016f5-7312-468b-bf66-0193832cb5bf

Čak i M (koji ne voli mafine) tvrdi da ove nije potrebno „zalivati“ gutljajima mleka.

3f8cef64-cd8c-476c-a60b-e057078ead9d

Sočni i preukusni.

b08685b9-6469-40e4-9e57-bf3bbae2d16a

Meni najbolji.

1c26f9f9-29ba-42a6-bad6-73a74e098161

Recept

Sastojci:

170 gr putera

2.5 gr soli

150 gr šećera

3 jajeta (sobne temperature)

180 gr mekog brašna tipa 400

25 grama oguljenih i mlevenih badema

1.5 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

180 gr grčkog jogurta (ja sam koristila Grekos)

2 kašičice ekstrakta vanile

150 gr čokolade (ja sam koristila Nestle Dessert Corse)

d85e5f17-c506-47f5-9031-0c8d48adaff8c3b6da13-c1c0-45fe-a2b3-827b230a6baa

Najpre mutite mikserom omekšali puter, so i šećer oko 5 minuta dok ne postanu penasti. Potom u to dodajete jedno po jedno jaje. Testo se razredi, ali to je u redu. Potom ubacujete sastojke sledećim redosledom: ekstrakt vanile, mlevene bademe, jogurt i na kraju kašiku po kašiku brašna sa sodom bikarbonom i pzp. Nakon svakog ubačenog sastojka izmutite testo. Kada se smesa lepo ujednači, prestanite da mutite. Uzmite spatulu i još jednom ručno pomešajte sve. Na kraju dodajete komadiće čokolade (pokušajte da iseckate sitnije komadiće kako ne bi pali pri pečenju na dno mafina). Lagano umešajte čokoladu u testo, nemojte jako i nemojte mutiti mikserom. Punite  u papirne korpice skoro do vrha i pecite mafine na 180 stepeni.

72c0edc5-7cfa-43ea-a476-d9a0118212130e52b02a-9599-40f0-b1b0-c07a0ed24a62

Ja sam koristila malo veće papirne korpice, pa  sam dobila 8 mafina, ali ako je u pitanju redovna veličina mafina, dobićete ih 12.

d7c3dda6-df1b-4a48-964b-8ba4b9b858841c26f9f9-29ba-42a6-bad6-73a74e098161

Proverite drvenim štapićem da li su pečeni i izvadite ih iz rerne.

b53e635c-c66b-4a1b-95aa-29e97001bac64e6a316f-42d8-408e-bef9-750c2e946d67

Moji su bili veći, pa su se pekli 20-tak minuta.

02461fdf-c613-456e-a6f7-01b52f624f37

Pustite ih da se prohlade i uverite se da su najbolji mafini ikad!

64ddf08a-dcc3-4ae9-bddc-12340e3d8e28

4baec992-f2ad-4da6-9b97-f43823c32e7d 3b54bf38-a5e6-4079-9310-3ba00cfcd306

Advertisements

One thought on “Mafini sa komadićima čokolade

  1. bo inside 09/01/2016 u 12:53 am Reply

    moram probati! 😉

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: