Kari od povrća

713a8501-c22b-45ba-8fc6-455bbcee77f9

Nakon svega što se jelo tokom praznika, red je došao i na nešto zdravo i ne slatko.
51f34d26-ae91-440e-bd42-255b3426adf4
Ja volim svaki kari koji sadrži kokosovo mleko.
c2d5046a-0f3c-4a0c-8899-54d7da25e6eb
Ovaj ne sadrži meso i pogodan je i za vegane i vegetarijance.
Možete modifikovati upotrebu začina u odnosu na to koliko volite da jedete ljuto i začinjeno, ali ovakav kari nije previše ljut.
39015c00-85d4-4b84-8cf6-f1167269627a
Tek toliko da nas malko zagreje. Meni taman, ali M uvek svoj tanjir dodatno zaljuti.
82a5e7f2-deb0-43b8-b928-02df3b13ceb8
Recept 
Sastojci:
1 manja bundeva (da sadrži oko 500 gr „mesa“ kada se skine kora i očisti od semenki)
1 patlidzan
3 sake svezeg spanaca
1 konzerva leblebija (300 gr)
2 cesnja belog luka
komad djumbira velicine palca
1 puna kasicica djumbira u prahu (onako da kašičica ima baš brdašce, znači doooobro zahvatite)
1 puna kašičica kurkume
1 puna kašičica kumina
1 mala čili paprika
so, biber (proajte i dodajte po sopstvenom ukusu)
3 kaske maslinovog ulja
1 konzerva paradajza (onog koji sadrži komade) – 400 ml
1 konzerva kokosovog mleka – 400 ml
1 – 1,5 dcl vode
3-4 kasike soja sosa
pirinac
50d9855a-0b38-4bb3-af80-15ef513f916e

Staviti dve kašike maslinovog ulja u šerpu. Na njemu oko 2 minute izdinstajte na srednje jakoj vatri narendani beli luk, djumbir i iseckanu čili papričicu. Potom u to dodajte začine (kurkumu, kumin, djumbir u prahu), još jednu kašiku maslinovog ulja, promešajte i još minut dinstajte na srednje jakoj vatri.

35f2b7b1-b2f7-475b-a623-06b89bae5c4c

Potom u ovo dodajte paradajz, kokosovo mleko, soja sos, vodu, so, biber  i pustiti da proključa.

3c2d0f98-d026-49b3-b381-245e98320273

Kada je proključalo, dodajte iseckano povrće (patlidžan i bundevu) i leblebije. Ostaviti da se sve krčka oko 30-tak minuta.

82724839-b7ec-4e6b-933b-6bd12bd9f1dd

Na samom kraju dodajte iseckan spanać i promešajte sve još 2-3 minute.

45b8184a-3acc-4128-a598-2bfb492ee149

Služiti uz obaren pirinač.

d316a248-c515-4cfa-886c-b20a2ae5ac29

b90c02a8-da93-41a8-98dc-f679d00f22b8

I omiljenu salatu.

c42d35b0-1f80-477b-ac2b-9429d5513011

Meni uz ovako začinjeno jelo najviše prija obična salata od krastavaca sa limunom i maslinovim uljem.

b4cb2a7e-70ea-4998-9186-d5114a706eb9

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: