Krambl sa višnjama

1484687_10152646788756540_854317285260511282_n

Polako se ponovo vrtim oko šporeta – jedva sam čekala! Evo jedne brze poslastice koju nameću trenutni manjak slobodnog vremena i želja da se i dalje nešto mućka u kuhinji. Ukusan je i prelak. Možete ga peći u modli prečnika 24 cm, a možete i podeliti smesu na 5-6 manjih porcija kao što sam ja uradila.

 

Recept

Testo:

100 gr putera iseckanog na kockice

100 gr mekog brašna (tip 400)

100 gr demerara šećera

150 gr sitno seckanih badema

prstohvat soli

 

Voćno punjenje:

800 gr višanja

3 kašike demerara šećera

kašika cimeta

kašika gustina

 

+

puter za podmazivanje

2-3 kašike demerara šećera za posipanje

10614367_10152695754776540_3833287163627329406_n

Izmešajte višnje, šećer, gustin i cimet.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, šećer, bademe, so i puter i rukama sjedinite sve u mrvičasto testo.

Posudice (ili modlu) u kojima ćete peći krambl podmažite puterom i preko njega stavite voćnu smesu.

Preko voća nanesite mrvičasto testo. Testo pospite šećerom i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata ili dok testo ne pozlati.

Krambl možete služiti  uz kuglu sladoleda od vanile, a tokom hladnijih dana možete jesti vruće direktno iz rerne.

10995104_10152646778826540_3373895498045404408_n

 

 

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: