Japanski čizkejk

08bd0686-7614-499d-88e5-22185d35bc21

Već sam milion puta naglasila koliko volim slatkiše na bazi sira, tako da evo još jednog recepta za čizkejk. Japanski čizkejk je malko drugačiji od američkog jer je vazdušastiji i ovaj konkretno nije presladak. Čak ni ja nisam morala da smanjujem količinu šećera u odnosu na originalni recept. Možete ga kombinovati sa raznim voćem. Ja sam trenutno imala višnje pa sam se zato odlučila za njih, ali kreće leto i sezona jagoda, malina, borovnica, pa se vi možete odlučiti za ono koje volite najviše.a3c71f43-6e16-4248-9ef8-7e51fb5265a8

Recept

Sastojci:

125 gr sitnog sira

25 gr putera

50 ml mleka

3 jaja

80 gr šećera

60 gr mekog brašna

kašičica limunovog soka

300 gr višanja

2-3 kašičice šećera u prahu (po želji)

kašičica limunovog soka

100 gr milerama

2 kašičice šećera u prahu

kašičica vanilinog ekstrakta

U šerpicu na na ringlu srednje jačine stavite da se otope mleko, puter i sir i mešajte. Nemojte dozvoliti da mleko proključa. Kada se sve sjedinilo i otopilo dodajte 3 žumanca i izmešajte. Na kraju dodajte i limunov sok.

U drugoj posudi izmucite sneg od belanaca sa šećerom i potom u njega uspite onu smesu sa žumancima i malko sjedinite.

4d76d61f-3179-4727-96e1-e4f7cc108a7611dc77ac-0520-4c3c-9f0a-7ae0bb621d9b

Na kraju dodajte bašno i pažljivo pomešajte da vam belance ne spadne .

Stavite smesu u silikonske kalupe.

7a9ef467-5200-4231-9462-4394d6c2ba6a

Napunite ih do vrha jer, iako će se tokom pečenja kolači podići, potpuno će posle hlađena splasnuti. Pecite ih na 180 stepeni 15 minuta.

42adb1a3-434f-4119-b8fd-6a4db246ded4 8e07bc4a-8493-493c-9353-bfc0bb3fe2ac

Dok se mali čizkejkovi peku, vi pomešajte višnje, šećer i limun u jednoj posudi i ostavite da odostoje u frižideru da puste sok.

0e80ed0f-e652-4fa9-9325-acdd25809b2c

U drugoj posudi pomešajte  mileram, šećer i ekstrakt vanile.

Kada su se čizkejkovi ohladili, izvadite ih iz kalupa, servirajte na tanjir, na svaki stavite kašičicu milerama i odozgo višnje.

a8999678-2c75-47dc-bfd2-11b5ad1be902

Ako volite, zalijte ih sokom koji su višnje pustile ili ih pospite šećerom u prahu. Meni su najukusniji kad odstoje u frižideru par sati ili preko noći i kad se jedu hladni.

26a25041-3332-4887-94f2-4b6fe1290527

Ovaj čizkejk možete peći i u onom kalupu za torte, ali meni su bili slađi ovako maleni. 🙂

ddf29da8-da49-4f04-b093-6d06204f254612f4cc2e-40da-4227-9285-b63100d4992e

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: