Ovseni mafini sa jabukama

unnamed-41

Koliko puta je M rekao: „Mrzim mafine, ali ovi su odlični.“ To u prevodu znači da nisu suvi i da ne mora da ih zaliva litrama mleka da se ne bi udavio.

unnamed

Ovo su jedni ne toliko slatki mafini, više doručkastog tipa. Umesto ovsene kaše. 🙂

unnamed-3

Recept (za 16 mafina)

Sastojci:

200 gr ovsenih pahuljica

360 ml mleka

180 gr mekog brašna

prašak za pecivo

prstohvat soli

kašika cimeta

kašika šećera u prahu

2 jaja

90 gr smeđeg šećera

120 gr putera

kašika vanilinog ekstrakta

oko tri jabuke (330gr kad se očiste)

unnamed-11

U posudi srednje veličine pomešajte ovsene pahuljice, ekstrakt vanile i mleko i ostavite da stoje pola sata dok se ovas dobro ne natopi mlekom i ne omekša. Za to vreme ogulite i iseckajte jabuke na sitne kocke. Pospite ih cimetom i šećerom u prahu i dobro pomešajte.

unnamed-12

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i potom napavite u sredini brašna mesta za tečne sastojke kolača. Zatim u tu rupicu stavite jaja, malo ih umutite, dodajte otopljeni puter koji ste ostavili da se prethodno malo ohladi i na kraju i ovsene pahuljice sa mlekom. Sve dobro izmešajte i zatim dodajte iseckane jabuke. Kad ste sve promešali, stavljajte u modlice.

unnamed-9 unnamed-8

Mafine pecite u rerni na 200 stepeni oko 18 minuta.

unnamed-7

Nemojte ih prepeći kako ne bi postali suvi.

unnamed-4

Moj predlog je da ih služite uz mleko za doručak.

unnamed-10

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: