Kolačići od bundeve sa orasima

unnamed-5

Toliko recepata koji sadrže bundevu imam „na čekanju.“ Valjda ću sve stići ove zime da ih napravim, a da ne dosadim baš jako.

Originalni recept ovih kolačića kaže da su u pitanju keksići, ali meni nisu dovoljno hrskavi da bi se mogli tako nazvati. Čak mi više liče na medenjake, mekani su i imaju te zimske začine. 🙂

Kako god, imaju u sebi bundevu, pa se mogu nazivati kako god vama odgovara.

unnamed-3

Recept

Sastojci:

325 gr mekog brašna

prašak za pecivo

prstohvat soli

kašičica cimeta (puna)

1/4 kašičice muskatnog oraščića

1/4 kašičice đumbira

1/4 kašičice karanfilića

1/4 kašičice bibera

70 gr putera (sobne temperature)

250 gr braon šećera

2 jaja

250 gr pirea od bundeve

2 kašičice ekstrakta vanile

150 gr iseckanih pečenih oraha

Za preliv (koji ne mora da postoji)

100 gr šećera u prahu

1 kašika mleka

2 kašičice ekstrakta vanile

3 kašičice otopljenog putera

unnamed-4

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

Dok se rerna greje, u jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, so, cimet, đumbir, muskatni oraščić, biber, karanfilić i ostavite posudu sa strane.

U drugoj posudi umutite puter i šećer. Kada je puter postao penast, dodajte jaja, umutite, pa potom i pire od bundeve, ekstrakt vanile i pečene seckane orahe. Dobro sve izmešajte i potom u to dodajte suve sastojke. Kada sve sjedinite, kašičicom vadite na papir za pečenje jednake količine testa i stavite u rernu da se peku. Ostavite dovoljno razmaka između svakog kako se ne bi slepili prilikom pečenja. Pecite ih oko 12 minuta, izvadite iz rerne i ostvite da se ohlade.

unnamed-9unnamedunnamed-13

Hladne ih tek prelijte frostingom, ukoliko uopšte želite da ih prelivate. Može i ne mora. 🙂

Preliv pravite tako što pomešate šećer, mleko i vanilu. U odvojenoj posudi otopite puter dok ne postane pomalko braonkast, oko 3-5 minuta. Dodajte ga u ostale sastojke i mešajte dok preliv ne postane kremast. Kolačiće prelivajte tek kad su se kompletno ohladili.

unnamed-6unnamed-2

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: