Kuvano belo vino

unnamed-10

Omiljeni zimski napitak, posle vrele kafe. 🙂 Zauvek će mi biti asocijacija na Budimpeštu. Obožavam taj miris. I ukus, naravno. I više volim da kuvam belo vino.

Recept

Sastojci:

650ml belog vina

350ml vode

3 kašike šećera

2 mandarine (može i 1 narandža)

2 jabuke

komadić djumbira veličine pola palca

štapić vanile (bez semenki)

3 štapića cimeta

5 komadića zvezdastog anisa

pola kašičice bibera u zrnu

unnamed-3

Ogulite mandarine. Možete ih na kriškice razdeliti, a možete i da ih poprečno isečete na kolutove. Jabuke isecite na kriške. Zalijte vodom, ubacite oljušteni komadić djumbira, dodajte šećer i začine i stavite sve da se kuva na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi (oko 10-tak minuta). Povremeno promešajte.

unnamed

Dodajte na kraju vino, smanjite temperaturu na kojoj se do sad kuvalo i ostavite na ringli još oko 5 minuta.

unnamed-2

Služite jako toplo.

unnamed-1

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: