Puter keksi sa bademom i džemom

unnamed-2

Red keksa, red čorbica. Takav je ovaj period. A ne bunim se ni kad baka pošalje najbolju teletinu i ćuretinu na svetu.

Ovo je malo apgrejdovan klasični recept za puter kekse i mnogo je fin. Sa ovim testom se možete igrati na razne načine.

Recept

Sastojci:

200 gr mekog brašna

60 gr mlevenog oljuštenog badema (prethodno prosušenog u rerni)

100 gr šećera u prahu

prstohvat soli

150 gr hladnog putera

sitno narendana kora limuna

2 žumanca

kašika amareta

+

džem od kajsije

Izmešajte u jednoj posudi brašno, mlevene bademe, šećer u prahu, so i koricu limuna. U to dodajte kockice hladnog putera i rukama utrljajte puter u testo dok ne dobijete mrvičastu masu. Potom dodajte žumanca i amareto i umesite testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena.

Razvaljajte testo na brašnu i modlicama vadite oblike koje želite.

unnamed-4

Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Nemojte ih prepeći jer će se oni peći još malko na tepsiji i kad ih vi izvadite iz rerne.

unnamed

Kad se ohlade, premažite donje polovine džemom i spojite sa gornjom polovinom.

unnamed-5

Pospite šećerom u prahu po želji.

unnamed-1

Lepi su i odmah, testo je prhko, ali su mekši dan kasnije, kad prenoće u kutijici za keks. 🙂

kk

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: