Kiš od sremuša

Stiglo je proleće i stigao je sremuš!

Volim da ga koristim u raznim varijantama, ali jedna obavezno bude ova. 🙂

Recept:

Testo

200 gr mekog brašna tipa 400

100 gr putera

malo soli

70 ml vode

 

Fil

450 gr sitnog sira

3 veća jaja

so (u zavisnosti od toga koliko je slan sir koji koristite) i ostali začini (u ovom slučaju biber)

200 gr feta sira u kockicama

50 gr iseckanih maslina

debela veza sremuša (oko 160 gr)

2 pune kašičice pesta od bosiljka

3 kašike maslinovog ulja

50 ml jogurta

+

narendani parmezan za posipanje

U brašno dodajte so i isečen hladan puter. Umesite dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte vodu i umesite glatko testo. Razvijte ga na brašnu i položite u nepodmazan pleh (modlu ili u to u čemu ga pečete), podignite ivice i izbušite viljuškom.

Fil pravite tako što bukvalno samo izmutite sitni sir i jaja, pa potom u to umešate sve ostale sastojke osim sremuša i parmezana. Lepo ih sjedinite i na kraju dodajte i sremuš koji ste sitno iseckali. Što ga sitnije iseckate, lakše ćete kasnije seći parčad, ali nemojte da preterate.

Ulijte fil preko testa u modlu i odozgo pospite parmezanom.

Pecite na 200 stepeni 45 minuta.

Budite strpljivi i sačekajte da se ohladi, pa ga poslužite uz svežu salatu.

Ja uz ovaj kiš volim čeri paradajz. 🙂

  

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: