Kolač od kestena i čokolade

Kao naručen za ovo pogoršanje vremena. Kad sam ga napravila, pomislila kako mi je žao što ga nisam otkrila zimus, kad ono…

Dodatni plus mu je što nema šećera ni brašna i spada u jedne od onih koje ja smatram maltene zdravim. 🙂

Recept (za kalup prečnika 26cm)

Sastojci:

6 jaja

230 gr crne čokolade

prstohvat soli

125 gr putera

500 gr kesten pirea

2 kašike ekstrakta ruma

+

100 gr crne čokolade

250 ml slatke pavlake

2 kašike ekstrakta vanile

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Umutite belanca u čvrst sneg uz dodatak prstohvata soli.

U odvojenoj posudi umutite žumanca, puter i kesten pire. U ovu smesu dodajte polovinu snega od belanaca i sjedinite. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari i ekstrakt ruma. Sve izmiksajte i na kraju dodajte ostatak belanaca.

Kalup za tortu obložite puterom i kakaom i ulijte u njega smesu za tortu.

Pecite 40 minuta. Proverite štapićem da li je gotovo, ali nemojte da presušite kolač, štapić bi trebalo da bude vlažan. Izvadite kolač i dok se hladi, vi na pari otopite ostalih 100 gr čokolade i zalijte ih slatkom pavlakom. Lepo sjedinite čokoladu i pavlaku dok ne dobijete braon smesu i nju toplu prelijte preko pečenog kolača.

Ostavite sve da odstoji oko sat vremena dok biskvit sve ne upije, a potom kolač prebacite u frižider. Pre nego što budete odvajali obruč od kalupa, umočite nož u toplu vodu i ivice lepo odvojite nožem.

Fenomenalan je, ukusan i sočan.

Bacite se na pravljenje dok je još hladno. 🙂

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: