Kroasani

Odlučila sam da je vreme za Fedjino prvo testo. I jedva sam čekala dan kada ćemo svi da ustanemo, da niko ne mora nikuda da žuri, a da iz rerne miriše nešto što svi ukućani smeju da jedu. I došao je dan za kroasane. 🙂

Recept je uzet od sestre koja ga je uzela od strine koja pravi ubedljivo najlepše kroasane i kiflice u familiji. Moji nisu divni kao njeni, ali kad ih budem ispekla 358 puta, biće!

Recept

Sastojci:

400 gr bašna (tip 500)

pola kvasca

100 ml mleka

100 ml jogurta

pola kašičice šećera

pola kašičice soli

1 jaje

125 gr zamrznutog putera

+

jaje za premazivanje

Izmrvljen kvasac stavite u toplo mleko, pospite šećerom i ostavite da kvasac proradi. U to sipajte jogurt i jaje. Dodajte brašno i so i umesite glatko testo koje bi trebalo da se odvaja od vaših prstiju.

Razdvojte testo na osam jufki i svaku razvaljajte na krug.

Ređajte krug na krug, a između svakog narendajte puter.

Na kraju ovu gomilu testa i putera ravaljajte oklagijom na što tanji krug. Isecite krug na onoliko trouglića koliko želite kroasana, a u zavisnosti od toga koliko veliki želite da budu ti kroasani. Ja sam napravla 16.

Umotajte kroasane i ostavite ih oko pola sata da narastu na plehu.

Premažite ih jajetom i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne porumene.

Sve ostalo znate. 🙂

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: