Kiš sa šparglama

Ja obožavam špargle! Na razne načine. A najviše kao prilog/salatu: malo obarene i prelivene limunom i maslinovim uljem. Prvi put sam ih jela u Kaliforniji pre šest godina i od tad sam fan.

Ove sam kupila pre par dana u Ljubljani i htedoh da od njih napravim nešto što neće biti samo prilog, nego će zameniti jedan obrok. I evo ga – dragi nam kiš.

RECEPT

Sastojci

za testo:

70 gr putera sobne temperature

2 žumanca

1 kašičica soli

200 gr mekog brašna

60 ml mleka

 

za fil:

2 mlada crna luka

300 gr špargli

2 kašike maslinovog ulja

100 gr slanine

3 jaja

200 ml pavlake za kuvanje

so, biber

130 gr feta sira

100 ml jogurta

Izmešajte sastojke za testo i umesite ga. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider.
Dok je testo u frižideru, spremite fil. Izmutite jaja i u njih umešajte pavlaku za kuvanje. Dodajte feta sir i slaninu koje ste sitno iseckali. Potom iseckajte i mladi luk i oko 160 gr špargle i takodje umešajte u fil. Posolite i pobiberite. Dodajte i jogurt i maslinovo ulje i sve lepo sjedinite.
Kad je sve spremno, na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo u krug. Prebacite ga u modlu za pečenje i viljuškom izbockajte. Fil još jednom promešajte i prelijte preko testa.

Za kraj odozgo poredjajte oko osam stabljiki špargle (140 gr) i ušuškajte ih u fil.

Stavite kiš da se peče na 175 stepeni oko 45 minuta.

Kada lepo porumeni, gotov je.

 

Kada je gotov, ostavite ga da se dobro ohladi i tek onda služite. 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: