Čizkejk mafini sa bademima i kandiranom limunovom korom

Evo letnjih mafina! Kiselkasto-slatkasti, punog ukusa, a ne preteški. Taman za proleće. Dok nije postalo previše toplo i dok ne počnem da kačim samo recepte za napitke, poslastice i sladoled. 🙂 Dakle, u pitanju su poslednji trzaji rerne.

A istina je, ustvari, da ću uvek naći izgovor i način da sir inkorporiram u svaku vrstu kolača. 🙂

Recept

Sastojci:

150 gr putera

prstohvat soli

140 gr šećera

2 jajeta (sobne temperature)

160 gr mekog brašna tipa 400

30 grama oguljenih i mlevenih badema

1.5 kašičica praška za pecivo

160 gr grčkog jogurta (ja sam koristila Grekos)

100 gr kandirane kore limuna

+

125 gr milerama

25 gr šečera u prahu

1/2 kašičice mlevene stabljike vanile

maline (j sam stavila po tri u svaki mafin, a napravila sam ih osam)

Najpre mutite mikserom omekšali puter, so i šećer oko 5 minuta dok ne postanu penasti. Potom u to dodajete jedno po jedno jaje. Testo se razredi, ali to je u redu. Potom ubacujete sastojke sledećim redosledom: mlevene bademe, jogurt i na kraju kašiku po kašiku brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Nakon svakog ubačenog sastojka izmutite testo. Kada se smesa lepo ujednači, prestanite da mutite. Uzmite spatulu i još jednom ručno pomešajte sve. Na kraju dodajete komadiće limuna i lagano ih umešajte u testo, nemojte jako i nemojte mutiti mikserom.

Odvojeno izmešajte mileram, šećer u prahu i vanilu samo dok se ne sjedine.

Punite papirne korpice testom tako što ćete ispuniti 1/3 korpica, potom stavite deo sa sirom, tri maline i ponovo prelijte testom za mafine skoro do vrha.

Tako ponovite sa svakim mafinom i pecite ih na 180 stepeni.

Ja sam koristila veće papirne korpice, pa  sam dobila 8 velikih mafina, ali ako je u pitanju redovna veličina mafina, dobićete ih 12.

Proverite drvenim štapićem da li su pečeni i izvadite ih iz rerne.

Moji su bili veći, pa su se pekli 35 minuta.

Ostavite ih da se ohlade i odnesite nekom ko vam čuva dete dok ste na poslu. 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: