Juneće-pileća supa sa kokosovim mlekom

Nikako da vam okačim obećani recept za ovu divnu supu. A mislim da će savršeno pasati dok ovaj grip još vlada. Ja je obožavam.

RECEPT

Sastojci:

za osnovnu supu

  • 600 gr junetine
  • pileća ledja
  • 2 crna luka
  • 5 velikih šargarepa
  • 1 veliki celer
  • so i biber po ukusu
  • list lovora

+

  • par kašika susamovog ulja
  • 15 gr djumbira
  • 3 čena belog luka
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 2 kašike fiš sosa
  • 1/2 crvenog luka
  • pirinčane nudle
  • 1 limun

+ ljute papričice po želji

U lonac sa vodom stavite da se kuva osnovna supa sa svim navedenim sastojcima. Neka se kuva dva sata dok meso ne postane potpuno meko. Povrće možete dodati sat vremena kasnije.

U odvojen lonac stavite susamovo ulje i na njemu lagano izdinstajte izrendani djumbir i beli luk. Iz osnovne supe izvadite meso i iseckajte ga, pa ubacite u djumbir i beli luk da se zajedno dinstaju minut/dva. Sve zalijte kokosovim mlekom, dodajte fiš sos i 700 ml supe koju ste odvadili iz drugog lonca. Ostavite sve da se kuva 5 – 10 minuta, dodajte nudle, i iseckan crveni luk. Kada su nudle gotove, celu supu zalijte sokom jednog limuna i služite.

Odozgo izmrvite ili naseckajte ljute papričice i dobijate ovaj rat protiv gripe sigurno! A ova divna supa je sama po sebi nagrada.

Postavi komentar