Hleb od banane sa tahinijem i kakaom

Ovako se ovih dana borim sa anksioznošću. Baš me stegla i ne pušta. Ne znam šta ću kad potrošim brašno. U ovaj recept ga, doduše, ide  jako malo, a imala sam dve prezrele banane i  eto ga! Tahinija u našoj kući uvek ima. Tata pravi, a Fedja i Mladja obožavaju. Za ovu izolaciju imam u frižideru dve velike pune tegle i i jednu manju. Hleb je divan, sočan, ne presladak, kao neki brauni od banane. Plus, sve završavate sa posudom i viljuškom, toliko je jednostavno.

RECEPT (modla 25/11cm)

Sastojci:

  • 2 veće zrele banane
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 60 gr tahinija
  • 1 veliko jaje
  • 50 gr meda
  • 35 gr smedjeg šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 60 gr mekog brašna
  • 25 gr što kvalitetnijeg kakaoa
  • prstohvat soli
  • 1 puna kašičica praška za pecivo

Uključite rernu da se greje na 170 stepeni.

Izgnječite banane i u njih dodajte ulje, pa smutite sve da se sjedini običnom viljuškom. Isto to uradite i sa tahinijem, pa medom i potom i sa jajetom i ekstraktom vanile. Na kraju dodajte i šećer i lepo izmešajte. Sve ostale suve sastojke pomešajte u posebnoj posudi, pa ih prespite u ovu smesu sa bananama i lepo sjedinite.

Izlijte u kalup za pečenje hleba i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečen.

Izvadite hleb i ostavite da se hladi, pa uživajte.

Želim nam svima da sve ovo što pre prodje i da svi budete zdravi.

❤️

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: